Barcelona es proposa consolidar l’estratègia per una alimentació sostenible de la mà de les escoles

L’Ajuntament acollirà una exposició amb reflexions fetes pels infants d’una vuitantena de centres educatius


A les portes d'acabar l'any en què Barcelona ha actuat com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, la ciutat es proposa consolidar l'estratègia per seguir transformant els hàbits alimentaris de la mà de les escoles. Així ho ha expressat aquest divendres el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Pau Gonzàlez.

En el marc d'un acte per presentar pòsters sobre l'alimentació fets per alumnes d'una vuitantena de centres educatius, Gonzàlez ha assenyalat que volen seguir treballant i que les escoles segueixin sent “espais de canvi”. “Les escoles sou protagonistes”, ha afirmat el regidor, que ha expressat la voluntat que l'estratègia adoptada l'últim any “perduri”.

En una línia similar s'ha manifestat el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que ha felicitat els alumnes que han participat en el projecte ‘Ara, aquí les escoles per l'alimentació sostenible’, que ha resultat en 178 pòsters amb les reflexions realitzades sobre alimentació sostenible que ara s'exhibiran a l'Ajuntament de Barcelona. El projecte s'ha promogut des del Consorci d'Educació i l'Ajuntament, amb la col·laboració d'Escoles + Sostenibles, i hi han participat més de 2.500 alumnes d'infantil, primària, secundària, postobligatoris i educació especial.

“La vostra motivació pot fer que tots plegats ens involucrem en un consum més responsable i una alimentació més saludable”, ha dit el conseller als petits i joves que han assistit a l'acte. Gonzàlez-Cambray també ha recordat que el 10 de desembre és el Dia Mundial dels Drets Humans i ha destacat que el dret a l'educació és un dels principals. “Una alimentació més sana, més justa i més sostenible ens aproparà a un món més sa, més just i més sostenible”, ha conclòs, emplaçant a ser responsables amb les generacions futures.

L'acte d'aquest divendres clausura el programa d'esdeveniments de la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible del 2021 en què s'han organitzat centenars d'activitats i esdeveniments.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article