Creu Roja Joventut alerta que encara no ha cobert un terç de la demanda de joguines d’enguany

Amb el lema ‘Els seus drets en joc’, la campanya recull i distribueix joguines noves a més de 22.000 infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya


A 20 dies de tancar la campanya de joguines ‘Els seus drets en joc’, Creu Roja Joventut encara no ha aconseguit el 35% de les joguines que necessita per assolir l’objectiu de repartir-les entre més de 22.000 infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya. Especialment, calen joguines per a infants d’entre 0 i 3 anys i de 10 a 14 anys. 

Així, Creu Roja Joventut demana que es donin joguines noves –entenent que qualsevol infant té dret a estrenar-les sigui quina sigui la situació econòmica de les seves famílies–, que fomentin el joc cooperatiu, que no siguin bèl·liques ni sexistes i que siguin sostenibles.

Per als infants d’entre 10 i 14 anys es recomana donar joguines educatives com ara llibres, jocs de taula interactius i material esportiu.

El joc, eina per fer front a l’aïllament social

Les conseqüències de la pandèmia han perpetuat i agreujat la situació de les famílies més vulnerables d’arreu del territori. Per això, des de Creu Roja Joventut es treballa per aconseguir garantir el dret al joc i l’accés de tots els infants i joves.

Davant el risc d’aïllament social que pot acompanyar els infants en situació de vulnerabilitat, l’organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió d’aquesta situació que afecta la infància en risc. També destaca la importància del joc cooperatiu per promoure el treball en equip, l’ajuda mútua, la cooperació  i les habilitats socials.

I és que el joc és un element essencial no només per garantir el desenvolupament intel·lectual i motriu de l’infant, sinó que també esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement.

Com col·laborar amb la campanya

Durant les darreres setmanes s’han dut a terme diferents accions per recollir joguines i sensibilitzar sobre el dret dels infants al joc, com concerts solidaris, activitats esportives i paradetes solidàries i de sensibilització. Però, tot i l’èxit d’aquestes activitats i la participació activa de la ciutadania, encara calen més joguines per arribar al màxim d’infants possible. És per això que l’organització anima totes les persones a consultar les activitats programades al seu territori a través de la pàgina web de la campanya.

Per assolir l’objectiu de la campanya s’han establert diferents vies de col·laboració. D’una banda, l’entrega física de joguines als més de 50 punts de recollida habilitats que es poden trobar a la web oficial de la campanya de joguines; i, de l’altra, les aportacions econòmiques a través de la pàgina web que permetran la compra de joguines de la franja d’edat que més en falten. Aquesta col·laboració es pot fer accedint a Fes la teva aportació! i seguint els passos que s’hi indiquen. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article