Barcelona commemora el Dia Internacional de les Persones Migrants amb el reconeixement a Sindillar

L’associació ACATHI ha estat guardonada amb una menció especial


l’Ajuntament de Barcelona ha commemorat el Dia Internacional de les Persones Migrades, que se celebra cada 18 de desembre, amb el lliurament del Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB). Per aquesta edició, el lema sota el qual s’emmarca el Premi ha estat el de “Per una Barcelona antiracista”, amb els criteris de fomentar Barcelona com una ciutat de drets, promoure accions per combatre tota forma de racisme i també el foment de la igualtat d’oportunitats.

El guardó, amb una dotació econòmica de 7.000 €, ha estat pel projecte “Ruta antiracista de los cuidados” de l’associació Sindillar. Es tracta d’un projecte pedagògic, feminista i decolonial, que aporta una perspectiva crítica del patrimoni cultural de Ciutat Vella, mostrant la complexitat dels processos històrics i socials de les opressions sistèmiques viscudes, a fi de sensibilitzar tant la població autòctona com al turisme.

La tria del premi ha anat a càrrec d’un jurat format per membres del CMIB i de l’Ajuntament de Barcelona, i persones de reconegut prestigi com Fàtima Ahmed, de Diàlegs de Dona, periodistes especialitzats com Xavier Rossinyol, experts en migracions i treball social, com Cari McCay, entre d’altres. En aquesta 13a edició del Premi, s’han admès 9 projectes.

Alhora, les entitats que formen part del CMIB han reconegut amb una menció especial ACATHI, associació formada per persones LGTBQI+ diverses culturalment, d’origens diferents, migrades i refugiades. La menció especial, amb una dotació de 2.000 €, va dirigida cada any a una de les entitats del CMIB que durant el darrer any hagi destacat per la seva participació a les activitats i grups de treball del Consell, per haver dut a terme accions o activitats en col·laboració amb altres entitats i per haver contribuït a crear un bon clima de treball i d’entesa.

El Dia Internacional del Migrant cada 18 de desembre és una diada proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 4 de desembre de l’any 2000, davant “l’interès de la comunitat internacional en protegir efectivament i plena els drets humans de totes les persones migrants, i destacant la necessitat de seguir tractant d’assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones migrants”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article