Govern i universitats oferiran més de 2.000 places anuals del màster de formació del professorat

Es potencien les especialitats amb més dèficit de docents com llengües, ciències, matemàtiques i tecnologia


El Govern i les universitats han acordat aquest dijous la nova planificació de grups i d’especialitats del màster universitari en formació del professorat de Secundària (MUFPS) fins al curs 2024-2025.

La nova oferta, acordada per la comissió de Programació i Ordenació Acadèmica del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), potencia les especialitats amb més dèficit de professorat, com Anglès, Català, Castellà, Biologia-Geologia, Física-Química, Matemàtiques, i Tecnologia/Tecnologies Industrials. Per al curs acadèmic 2022-23 el màster preveu oferir un total de 2.040 places, que augmentaran a 2.130 el curs 2023-2024.

Així, l’oferta final de places s’ha fet tenint en compte variables vinculades a l’àmbit acadèmic i professional, sensibles al funcionament d’aquests estudis, com són la demanda de professorat, en el marc de les necessitats informades pel Departament d’Educació a partir de l’estat de la borsa de treball de personal docent (personal interí) i les dades referents a la previsió de jubilacions, i la demanda d’estudiantat rebuda a les diferents especialitats, en el marc del procés de preinscripció general a partir de la informació relativa als processos de preinscripció, assignació i matrícula a les diferents especialitats del MUFPS.

En aquest sentit, la nova programació triennal millora la flexibilització de l’oferta dels diversos grups docents i augmenta al final del trienni el caràcter semipresencial dels cursos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article