Metges de Catalunya afirma que les noves restriccions simbolitzen el “fracàs de la gestió de la pandèmia”

El sindicat critica que el Govern no hagi “après res” de les cinc onades anteriors de la pandèmia i els acusa d’arribar tard


Metges de Catalunya (MC) considera que les noves restriccions implantades pel Govern de Catalunya aquest dilluns per fer front a la pujada de contagis de la Covid-19, tot i ser necessàries, són el reflex d’una gestió “nefasta”, que “sempre va tard” i que no ha après “res” de les cinc onades anteriors. 

El sindicat de metges i metgesses assegura que les noves restriccions són la conseqüència de la manca de mesures i recursos de control de la pandèmia i, sobretot, del “nul reforç del sistema sanitari públic”, llastrat per una política de retallades que va arribar “fins al moll de l’os” i que s’ha perllongat al llarg d’una dècada.

En aquest sentit, MC acusa el departament de Salut de “menystenir i abandonar” l’atenció primària i de mantenir l’explotació laboral dels professionals com a “únic instrument per sostenir un servei públic essencial, superat i desbordat per les retallades i la pandèmia”.

L’organització remarca que no és només la població la que està farta de la Covid-19, ja que “també ho estan els sanitaris, que no veuen el final i que han patit onada rere onada, sense descans, sense compensacions i sense reconeixements”. 

Per aquest motiu, el sindicat demana comprensió a la ciutadania davant la necessitat d’evitar una gran explosió de contagis que torni a col·lapsar el sistema. “Comprenem i compartim el seu enuig, però, arribats a aquest punt, tots ens hem d'arromangar per assegurar la prestació de l’assistència a tothom que ho requereixi”, afirma el sindicat.

Amb tot, MC recorda que les mancances i la precarietat de la sanitat pública són conegudes i assenyalen que des de l’administració “no hi ha hagut la voluntat de corregir-les, ni tan sols amb l’aparició d’una pandèmia”. Així, asseguren que davant el nou embat de la Covid-19, el pes de la responsabilitat recau una altra vegada sobre el personal facultatiu i la resta de professionals que se senten “profundament maltractats” i víctimes d’una planificació “negligent”.

Toc de queda, només a municipis de més de 10.000 habitants

Pel que fa a les noves restriccions, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat aquest dimarts que el toc de queda que demana el Govern no serà aplicable a tot Catalunya, sinó només als municipis de més de 10.000 habitants i amb una incidència superior a 250 casos per cada 100.000 persones. 

Tal com ha explicat la portaveu del Govern, la resolució del Procicat s'entrarà dimecres al matí al TSJC per tal que avali les mesures, que inclouen limitacions als aforaments i les reunions, i el toc de queda. 

Plaja, però, s'ha mostrat “confiada” que el tribunal avalarà les mesures, malgrat la seva duresa. “Estan justificades i tenen fonaments jurídics. No contemplem que les denegui”, ha dit. ”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article