Les treballadores socials demanen una major presència en els equips d’atenció a la salut mental

El col·lectiu sosté que cal destinar recursos a l’atenció dels afectats i les seves famílies


El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT) ha demanat aquest dimecres una major presència en els equips d'atenció a la salut mental. El col·lectiu celebra que es parli més de la salut mental i reconeix que s'està fent una tasca molt important a l'hora de donar visibilitat a les seves problemàtiques, així com diferents històries, fins ara desconegudes.

El TSCAT, però, considera que per tal de desenvolupar de forma eficient els sistemes integrals necessaris, cal tenir una visió més d'abordatge psicosocial i no tan centrat en el tractament farmacològic. En aquest sentit, defensa que per acompanyar la presa de decisions es necessita temps assistencial i més professionals del treball social.

Les treballadors socials també subratllen que fa falta enfortir la xarxa de salut mental amb recursos especials per a la infància i l'adolescència, per tal de poder fer front a les demandes actuals. Així mateix, veuen necessari un pla d'habitatge conjunt perquè es pugui pal·liar la manca actual de places en salut mental, ja que moltes persones acaben ingressades en residències no específiques.

Per últim, l'entitat reclama un reconeixement com a professió sanitària, difondre la seva tasca assistencial, no com a tramitadores o facilitadores de prestacions sinó com a professionals de l'atenció individual, familiar i grupal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article