Infermeres de Catalunya critica que centres sanitaris neguin vacances de Nadal i alerta de la càrrega física i emocional

El sindicat lamenta que els sanitaris vacunats que hagin estat contacte estret no s’hagin d’aïllar


El sindicat Infermeres de Catalunya denuncia que les direccions de diversos hospitals i centres d'atenció primària hagin decidit denegar les vacances de Nadal als sanitaris i consideren que s'hauria d'haver establert un pla d'enfortiment de dotació de professionals per fer front “a l'excepcionalitat i al dèficit estructural”, en el context de la sisena onada.

En un comunicat, el sindicat adverteix que haver de doblar torns o fer hores extraordinàries durant la pandèmia ha provocat “una càrrega física i emocional que s'ha traduït en un augment de les baixes del col·lectiu”. També critica que els professionals sanitaris vacunats que hagin estat contacte estret d'una persona positiva de Covid-19 no hagin de fer l'aïllament.

El sindicat alerta que les visites de seguiment a col·legiades per problemes de salut mental i addiccions han augmentat un 56% el 2020 i lamenta que “en lloc de buscar alternatives a la denegació de vacances per la sisena onada, s'agafa la via fàcil”.

També lamenta que el protocol de Salut no prevegi aïllament per als professionals sanitaris vacunats que hagin estat contacte estret, com sí que ho fa per a la resta de persones a partir d'aquest dijous. Amb tot, la Comissió de Salut va acordar aquest dimarts que no sigui necessària la quarantena entre els vacunats si bé marca que han de reduir l'activitat a l'essencial.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article