CCOO retreu al Govern que no hagi reforçat la sanitat pública després de dos anys de pandèmia

El sindicat critica que es torni a exigir sacrificis al personal sanitari i acusa l’administració de manca de planificació


CCOO critica que el Govern encara no hagi reforçat l'atenció primària i el sistema hospitalari de Catalunya, després de dos anys de pandèmia. El sindicat acusa l'administració de manca de planificació i retreu que es torni a exigir sacrificis a uns treballadors i unes treballadores sanitàries que ja es troben amb un alt desgast físic i mental.

Entre altres mesures, CCOO reclama al Govern un paquet d'inversió d'urgència per a la sanitat pública i una millora substancial de les condicions laborals i salarials del personal sanitari. “Era obligació del sistema fer les contractacions i les inversions necessàries”, apunten. 

El sindicat destaca que “no es pot entendre que es torni a exigir sacrifici i heroisme a les plantilles” i rebutgen de ple “la suspensió de vacances i dies de lleure per les festes nadalenques a les infermeres i infermers”, que segons CCOO s'està fent de forma unilateral.

“Aquest personal durant tots aquests mesos ha sofert canvis de jornades, restriccions de festius, increment de la seva jornada per fer front a la demanda assistencial, a expenses de la seva salut física i emocional i amb afectació en el seu entorn familiar, fent un esforç, molt més enllà de les seves obligacions a la seva professió i vocació”, afirmen.

“Ja no es pot al·legar desconeixement”

Des del sindicat assenyalen que, entrada la sisena onada, el Govern “ja no pot al·legar desconeixement” i subratllen que “la manca de planificació no té excusa”, sobretot per no haver agilitzat l'aplicació de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a aquelles persones que ja superen els sis mesos d'ençà que van rebre la pauta completa. 

Segons CCOO, cal atendre de la millor manera possible totes les persones malaltes de Covid-19 i, per tant, “s'han de fer les proves diagnòstiques en temps i forma, i cal tornar a treballar els rastrejos sense demores”. De la mateixa manera, reclamen l'atenció adequada també per a les persones malaltes de qualsevol altra patologia.

Per altra banda, el sindicat convida als treballadors i les treballadores del país a utilitzar “totes les mesures d'autoprotecció i que reclamin la intervenció dels serveis de prevenció de les empreses per a la protecció col·lectiva en centres de treball i fomentar el teletreball on sigui possible”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article