L’OMS alerta als països rics que “les dosis de reforç generalitzades possiblement allargaran la pandèmia”

Tedros Adhanom diu que les campanyes de reforç “desvien” dosis que podrien anar a països amb baix nivell de vacunació


El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom, ha avisat que les dosis de reforç contra la Covid-19 “generalitzades possiblement allargaran la pandèmia”. “Més que acabar amb ella, és possible que l'allarguin perquè es desvien dosis a països que ja tenen un nivell de vacunació molt alt i, per tant, donen al virus més oportunitats d'expandir-se i mutar”, ha apuntat Adhanom.

En un informe publicat aquest dimecres, l'OMS critica que els països rics estiguin administrant dosis de reforç a joves i adults sans mentre els pobres tenen nivells d'immunització baixos. “A nivell global, el 20% de les dosis que s'utilitzen diàriament són per a vacunes de reforç o addicionals”, lamenta l'OMS.

“Mentre molts països estan lluny d'arribar al 40% de l'objectiu de cobertura per a finals del 2021, altres països han vacunat més enllà d'aquest llindar i ja estan vacunant infants i implementant campanyes àmplies de vacunes de reforç”, diu l'informe.

Així, l'OMS demana als països rics que prenguin les decisions sobre les dosis de reforç d'acord amb “evidències individuals, de beneficis de la salut pública i igualtat en l'accés global”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article