El Govern destinarà 400 milions dels fons europeus a l’atenció social i la inclusió

És un conveni amb el Govern espanyol i preveu l’arribada dels diners en tres partides des d’ara i fins al 2023


El Departament de Drets Socials i el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 han anunciat aquest dimecres la signatura d'un conveni per a la gestió dels fons europeus. Amb aquest pas s'aprova la destinació de prop de 400 milions d'euros d'aquesta bossa a l'atenció social i a la inclusió. 

La consellera Violant Cervera ha destacat la importància d'aquesta signatura que “és una oportunitat que aprofitarem al màxim en benefici de les persones que més ho necessiten”. Es preveu que els diners arribin en tres anys, 110,3 milions ara, 135,8 el 2022 i 151 el 2023. Les actuacions que es finançaran podran ser impulsades des de les administracions catalana o local o des d'entitats o empreses que alineïn els projectes als objectius fixats.

Segons informa el Govern, les iniciatives se centraran en la construcció i remodelació d'equipaments, la integració de l'atenció i suport tecnològic, la tecnologia per transformar els serveis socials o la innovació social.

Entre altres qüestions, els espais nous o remodelats adoptaran solucions de robòtica, domòtica i tecnologia per facilitar l'autonomia personal i la vida independent, així com les cures i l'assistència personal. També es finançaran projectes que aportin solucions tecnològiques que impliquin un impacte directe en la qualitat de vida de les persones ateses i que estiguin en línia del nou model de cures de llarga durada.

A més s'impulsaran projectes pilot que promoguin models innovadors en el marc dels serveis socials. Es prioritzaran projectes d'innovació social que fomentin l'autonomia personal i la vida independent, el treball en xarxa i l'abordatge comunitari de les necessitats socials.

La darrera línia d'actuació se centrarà en obres i projectes de millora de l'accessibilitat i supressió de barreres mitjançant els ens locals i a implementar projectes tecnològics que facilitin l'accés als serveis públics de l'Administració a les persones amb discapacitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article