Els pares amb indicis de violència de gènere no podran veure ni comunicar-se amb els seus fills

El Parlament aprova la nova regulació per protegir més els infants en casos de violència vicària


El ple del Parlament ha aprovat i convalidat aquest dijous el decret llei que el Consell Executiu de la Generalitat va aprovar el 30 de novembre per a establir una regulació nova que protegeix més els infants en casos de possible violència vicària. La nova regulació estableix que els progenitors amb indicis fonamentats d'haver comès actes de violència familiar o masclista tindran prohibides les estades, les visites i les comunicacions amb els seus fills.

Tots els grups parlamentaris, a excepció de la ultradreta de Vox —que ha anunciat que estudia interposar un recurs al TC contra la modificació— i Cs i PPC que s'han abstingut, han votat a favor del canvi al Codi Civil català que permet aquesta nova normativa.

El decret llei que ha validat el Parlament també estableix que queden prohibides les estades, comunicacions i relacions amb els fills per al progenitor que es trobi en un procés penal per atemptar contra la vida, la integritat física o moral, la llibertat o indemnitat sexual de l'altre progenitor o els fills, i també en els casos que aquest estigui a presó pels mateixos delictes.

En els processos civils de separació i divorci, el jutge podrà establir, de manera excepcional, un règim d'estades o comunicacions, en interès del menor, sempre que aquest hagi estat escoltat. Les modificacions en l'àmbit del dret civil sorgides d'aquest decret llei son d'aplicació immediata pels tribunals amb l'objectiu de fer disminuir les xifres de menors que moren a mans dels seus pares.

Al debat del Parlament, PSC, Cs i PPC han demanat, a més, que es tramités el decret com a projecte de llei, tot admetent la urgència que requereix la qüestió, però al·legant que veuen dubtes en part de la seva formulació i redactat. La proposta, però, s'ha rebutjat

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article