El sector de la discapacitat lamenta que els pressupostos “expansius” no es tradueixin en més recursos

Cocarmi alerta que els fons no responen ni a les necessitats pre-Covid ni a les derivades de la crisi sanitària


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi) ha lamentat que els pressupostos “expansius” de la Generalitat no es tradueixin en un augment “significatiu” de les partides per al col·lectiu. El president del comitè, Antonio Guillén, ha indicat que, així, les persones amb discapacitat no es beneficien de la injecció extra dels fons europeus.

“Un cop més quedem exclosos de les noves orientacions de la societat cap a una economia verda, de les cures, de la innovació i la rehabilitació energètica”, ha assegurat. També denuncia que als comptes no s'identifiquen amb claredat les partides específiques relacionades amb la discapacitat, identificació “clau” per conèixer l'impacte en la garantia dels drets del col·lectiu.

L'entitat també considera important fomentar la participació social per a la inclusió dels drets de les persones amb discapacitat en els pressupostos o protegir la despesa dirigida al col·lectiu en un moment que suma “les retallades de la crisi del 2008” a les noves necessitats derivades de la Covid-19.

Finalment, Cocarmi creu “especialment preocupant” que, set anys després de l'aprovació i publicació de la Llei d'Accessibilitat, i el “compromís” del Govern d'aprovar el Decret d'accessibilitat el 2022, “no s'inclogui una partida específica” sobre aquests extrems.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article