El nou canguratge de l’Ajuntament de Barcelona atén 400 infants en els primers tres mesos de funcionament

El consistori veu avalada l’ampliació per a menors d’edat entre un i tres anys


El servei de canguratge de l'Ajuntament de Barcelona, el Concilia, fa tres mesos que s'ha posat en funcionament des de l’ampliació per a menors d’edat entre un i tres anys.

I en total s'hi han acollit 398 infants que han completat un total de 2.984 canguratges. Amb aquestes dades, el consistori veu avalada la decisió d'ampliar aquest servei per a la nova franja d'edat. Durant tot l’any passat es van atendre 611 infants i es van realitzar un total de 7.819 canguratges. Per tant, segons les dades de l'Ajuntament, en tres mesos ja s’ha assolit el 65% d’infants atesos l’any passat i el 38% dels serveis. En aquest curs el servei també s’ha ampliat a altres indrets de Barcelona, arribant en total a 19 barris de la ciutat

Segons informa l'Ajuntament de Barcelona, en aquest primer trimestre de servei, el 8,9% dels canguratges s’han fet a infants d’un a tres anys i el 10,9% a infants amb necessitats educatives especials.

Pel que fa al nombre de famílies inscrites (396 en total), els resultats d’aquest primer trimestre mostren que en la gran majoria dels casos la persona referent és la mare: 368 mares enfront de 28 pares. El 52% d’aquestes famílies ja estaven vinculades a altres serveis públics, el 58% són famílies monomarentals i el 57% són famílies sense xarxa.

A més a més, el 38% de les famílies inscrites no tenen feina i el 33% tenen una ocupació precària. Pel que fa al motiu de sol·licitud del servei, destaca que el 58% ho fa per motius de conciliació laboral, l’11% per formació, el 10% per tenir un moment de respir i el 7% per una situació inesperada sobrevinguda.

El projecte Concilia es va posar en marxa en el marc del Pla de Xoc Social per la Covid-19 i posant l’accent en zones del Pla de Barris. Un any i mig després, l'Ajuntament assegura que s'ha demostrat “la seva utilitat i idoneïtat” com a servei permanent.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article