La Confederació alerta que els pressupostos del Govern l’aboquen a la “inestabilitat” i la “incertesa”

Els comptes públics no incorporen cap de les setze esmenes que la patronal del tercer sector va fer arribar als grups parlamentaris


La Confederació ha denunciat que els pressupostos públics aprovats pel Parlament aboquen el col·lectiu a “un període de gran inestabilitat i incertesa” atès que “no incorporen cap millora” en el finançament dels serveis d'atenció a les persones de caràcter social.

En un comunicat, la patronal lamenta que no s'ha tingut en compte cap de les setze esmenes als comptes públics que va fer arribar als grups parlamentaris i a l'executiu. Alhora adverteix que els pressupostos contenen “mancances importants” pel que fa al finançament dels serveis, amb partides que preveuen el manteniment de les tarifes i que no són consolidables per a anys pròxims.

Segons l'anàlisi que ha fet la Confederació, els comptes públics aprovats el dijous passat al Parlament “no preveuen cap millora” en el finançament dels serveis d'atenció a la gent gran, dels serveis de salut mental, dels serveis d'atenció a persones amb discapacitat, dels centres d'atenció precoç, dels serveis d'acció social amb infants, joves, famílies i d'altres col·lectius en situació de risc, dels serveis d'inserció laboral, dels serveis d'atenció domiciliària, dels serveis d'execució penal o dels serveis de lleure educatiu, entre d'altres.

Això, subratlla la patronal, se suma a “l'infrafinançament crònic” del sistema català de serveis públics d'atenció a les persones de caràcter social “des de fa més de deu anys”. La Confederació lamenta, alhora, que els “compromisos de reconeixement” del sector social com a “pilar” de l'estat del benestar “no es veuen reflectits en els comptes aprovats”.

L'entitat explica que les demandes que no han quedat recollides als comptes públics se centraven, fonamentalment, en l'aprovació d'un pla pluriennal i interdepartamental per assolir progressivament l'equiparació de costos entre els serveis d'atenció a les persones de gestió pública directa i els de gestió indirecta, incloses les condicions salarials i laborals.

Tampoc s'ha concretat un increment de les dotacions pressupostàries destinades a la millora del finançament del conjunt de serveis d'atenció a les persones de caràcter social.

L'increment reclamat per a l'any 2022 exclusivament en concepte de millora de preus, tarifes, mòduls o partides pressupostàries corresponents als serveis d'atenció a les persones de caràcter social es concreta en 180 milions d'euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article