#Visibles, 13 peces d’art urbà per trencar prejudicis sobre les persones sense llar

La iniciativa d’Arrels Fundació guarnirà les façanes d’alguns edificis emblemàtics de Barcelona


El Jaume, el Miquel, el Jean, l'Inma i l'Armando són algunes de les 13 persones protagonistes del projecte #Visibles. Es tracta d’una iniciativa d’Arrels Fundació amb la col·laboració de Teo Vázquez, artista d'street art, que desplega retrats, en format mural, d’algunes persones que han viscut al carrers i que guarniran les façanes d’alguns edificis emblemàtics de Barcelona, com la Sala Apolo o la Filmoteca.

Les Cotxeres de Sants i de la Universitat Pompeu Fabra són algunes de les localitzacions que acullen aquests dies a Barcelona la intervenció artística #Visibles.

“Amb aquesta proposta volem donar visibilitat a les persones sense llar i fer reflexionar la ciutadania des del carrer, l’espai on viuen aquestes persones, des d’un vessant artístic urbà, directe i sense filtres”, expliquen a Arrels fundació.

La localització de cadascun dels retrats de les persones protagonistes de la campanya no és casual: estan ubicats als murs dels edificis on solien dormir i porten associat un codi QR des del qual conèixer una mica més de la seva història.

“Ara que tinc un sostre, he guanyat tot allò que havia perdut: la meva higiene personal, menjar, dutxar-me cada dia, obrir casa meva i no haver de dormir amb un ull obert perquè no et robin”, explica l'Inma. Per a l'Armando i el Jean, la duresa de la vida al carrer els va suposar normalitzar el fet de sentir-se invisibles.

L'acció vol trencar prejudicis i recordar que cap persona hauria de viure al ras. En l'actualitat, més d'un miler de persones viuen a la intempèrie als carrers de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article