Portes obertes de l’Open Arms aquest Nadal al port de Barcelona 

La tripulació d’aquesta embarcació que ha salvat milers de vides al Mediterrani explica als visitants la seva tasca humanitària  


A la fira de Nadal instal·lada al Port Vell de Barcelona no tot són nadales i llums màgiques. Aquest any, s’ha sumat a les propostes nadalenques l’Open Arms, que romandrà atracat al moll de Bosch i Alsina fins al 5 de gener. El reconegut vaixell de rescat humanitari, que ha salvat milers de vides en les seves travesses per la Mediterrània, obre les seves portes perquè la ciutadania pugui conèixer de primera mà la tasca que realitzen. 

Així, seran els propis tripulants del vaixell i els membres de l’ONG Open Arms Fund qui expliquin als visitants com es realitzen els rescats, i quina és la importància de que embarcacions com aquesta segueixen fent la seva labor per les aigües mediterrànies. 

El vaixell es pot visitar sense cita prèvia entre el 27 i 31 de desembre i entre el 3 i 5 de gener; l’entrada es fa en grups de deu persones per respectar la distància de seguretat i evitar aglomeracions. Dins de l’embarcació, a la coberta principal, s’ha instal·lat una exposició fotogràfica amb imatges de les milers de persones que l’ONG ha escatat al mar en els darrers cinc anys —en concret, 7.300 des del 2017. Així mateix, també es podrà visitar l’hospital que hi ha a bord per atendre les persones rescatades.

Per a Gerard Canals, director d’operacions d’Open Arms, el fet que el vaixell estigui atracat al port aquests dies de Nadal és molt important per arribar a més gent i fer tasca divulgativa de la tasca de l’organització. “Sobretot volem mostrar la realitat de les persones que rescatem. És molt important que la societat civil conegui aquesta realitat per tal de generar un canvi”, explica Canals en un vídeo publicat per l’ONG. 

Tot i que l’ONG compta des de novembre amb un altre vaixell més gran, l’Open Arms Uno, el mític Open Arms seguirà fent tasques de rescat però també divulgatives, ancorant als ports de la Mediterrània per conscienciar que aquest mar que ens banya és un mur mortal per a milers de persones. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article