Deu regals solidaris per activar els canvis

Diferents entitats omplen de solidaritat els mercats i fires d’arreu de Catalunya aquestes festes


Els regals són un dels grans protagonistes d’aquestes festes. N’hi ha d’infinites varietats i això fa que, a vegades, costi trobar-ne un que encaixi amb tot. Al Social.cat ho tenim clar: apostem pels regals solidaris. Sabem que escollir-ne un d'aquests, implica activar canvis per a les persones que viuen en situacions de vulnerabilitat, per al planeta —que també passa hores baixes—, i per fugir del consumisme absurd. Per això, us deixem una llista amb deu propostes solidàries per incloure a la carta dels reis.

Diverses entitats omplen de solidaritat les fires de Nadal als diferents indrets de Catalunya. Encara hi ha temps per passejar per la Fira de Consum Responsable i d'Economia Social i Solidària de Barcelona, que enguany està instal·lada a la plaça de Catalunya, fins aquest 30 de desembre. Tarragona, Lleida i Girona també compten amb les seves respectives fires i mercats que s'allarguen fins a principis d'any i són l’escenari perfecte per fer gaudir de l’ambient nadalenc, descobrint propostes solidàries.

1. Top Manta. Amb l'objectiu de reivindicar els drets de les persones migrades, el Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha creat la marca Top Manta, que dissenya samarretes, dessuadores, sabates, bosses, etc. A part de la botiga en línia, tenen una botiga al barri del Raval, a Barcelona, i aquests dies també estan a la Fira de Consum Responsable i d'Economia Social i Solidària.

2. Mujeres Pa'lante. Aquesta associació dona suport a les dones que es troben amb dificultats per regularitzar la seva situació administrativa, continuar amb els estudis, o trobar feina. L’associació té una agenda farcida de propostes i activitats i es centren, principalment en el tèxtil, dissenyant peces amb colors vius i llampans. Aquests dies tenen paradeta a la Fira de Consum Responsable i d'Economia Social i Solidària, on venen les seves creacions.

3. Open Arms. Aquesta ONG ha salvat milers de vida al Mediterrani des que va decidir protegir al mar a aquelles persones que intenten arribar a Europa. Tenen a la venda tota mena de marxandatge, amb el lema regals salvavides, que es poden comprar a la seva botiga en línia. De fet, fins al dia 5 de gener estan ancorats al port de Barcelona i es pot visitar el seu vaixell. Una activitat solidària perfecta per compartir amb els éssers estimats aquests dies de Nadal.

4. Fundació Aspasim. Des de l'any 1938, aquesta fundació treballa per potenciar el benestar i inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual greu a través de diferents projectes, de tipus residencial, educacional, i etc. Aquests dies també tenen paradeta a la Fira de Consum Responsable i d'Economia Social i Solidària on venen els seus productes Sentit, que són peces úniques fetes artesanalment per persones amb discapacitat als tallers ocupacionals de l’entitat, i que també els pots trobar a la seva pàgina web.

5. Arrels Fundació. Les persones que viuen als carrers de Barcelona, compten amb el suport incansable d’aquesta fundació. Justament, a principis de desembre han inaugurat una botiga al centre de la ciutat, amb regals solidaris per aquestes festes i les que vindran. També es poden comprar els seus regals solidaris aquí.

6. UNICEF. Aquesta entitat treballa per millorar la vida de nens i nenes de més 190 països. En la seva web hi ha una gran varietat de regals solidaris de diferents tipus, des de joguines, fins a regals per a la llar, ideal per a grans i petits.

7. Joguines Solidàries. Cada any uns 1.000 nens i nenes són atesos en aquest projecte, majoritàriament del districte de Nou Barris, però també d'altres zones de la ciutat de Barcelona. Si decideixes portar una joguina a aquesta organització estaràs encenent un somriure, sense cap mena de dubte, estaràs fent un dels millors regals d'aquestes festes.

8. Taller Baix Camp. A Reus hi ha aquesta entitat sense ànim de lucre, que actua per a totes les persones amb discapacitat intel·lectual adultes i les seves famílies, preferentment de la comarca del Baix Camp. A la seva botiga en línia hi trobareu espelmes, sabonets, complements, etc. ideal per fer un bon detall solidari al teu amic invisible.

9. Centre Especial de Treball d'Ilersis. Aquest centre és un projecte solidari per generar oportunitats socials i laborals per a persones amb diversitat funcional a Lleida. És el primer CET especialitzat de Catalunya i els seus productes estan fets per persones amb risc d'exclusió social que viuen a les terres de ponent.

10. Ecosol. És l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona. Des d’aquesta entitat ens arriben infinitat de propostes solidàries per fer un bon regal. Per exemple, es pot comprar una peça a la botiga de moda Re, per anar a l’últim crit en tendències i solidaritat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article