Igualtat tramita 429 targetes sanitàries amb el nom sentit per a persones trans el 2021, un 87% més que el 2020

Del total de canvis, 260 van ser entre majors d’edat i 169 entre infants i adolescents


La Direcció General de Polítiques Públiques LGTBIQ+ ha tramitat 429 targetes sanitàries amb el nom sentit de persones trans. En concret, s'han gestionat 260 targetes per a persones majors d'edat i 169 per a menors, que les han tramitat conjuntament amb els seus responsables regals. Es detecta un increment respecte als darrers anys, del 87,3% respecte al 2020, quan es van gestionar 229 targetes, i del 129% en comparació amb el 2019, quan en van ser 187.

El director general de Polítiques públiques LGBTIQ+, Xavier Florensa Cantons, ha valorat aquest increment com un avanç vers la visibilització de les persones trans* a la societat. Des del 2015 s'han tramitat 1.386 targetes sanitàries amb el nom sentit, 867 de majors d'edat i 519 de menors.

La tramitació de targetes sanitàries per a persones trans amb el nom sentit és possible gràcies al desplegament de la llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Les persones trans que sol·liciten aquest tràmit encara no han fet el canvi de nom al Registre Civil, però poden fer el canvi a la targeta sanitària pel seu nom sentit, gràcies a un acord amb el Departament de Salut. El canvi només demana de la voluntat de la persona, garantint el dret de les persones trans a poder-lo realitzar sense la necessitat d'un diagnòstic mèdic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article