Prop de 36.500 infants reben beca menjador a Barcelona aquest curs, 2.000 més que l’any passat

Més de la meitat de les ajudes atorgades cobreixen tot el cost de l’àpat


Les beques de menjador escolar atorgades des de principi de curs a Barcelona arriben a un total de 36.543, 2.071 més que l'any passat, una xifra que suposa un increment del 5,7%.

Són dades facilitades aquest dilluns pel Consorci d'Educació de Barcelona i actualitzades fins al novembre, de manera que falten les ajudes del període obert, que s'atorguen durant tot el curs als alumnes nouvinguts o que les seves famílies tinguin dificultats econòmiques sobrevingudes.

Per tipus d'ajuts, 16.514 beques menjador han estat del 70% (4,43 euros) i 20.029 del 100% (6,33 euros). 25.182 ajudes corresponen a alumnes de centres públics i 11.361, de concertats. Pel que fa als ajuts complementaris de cinc euros als alumnes escolaritzats en centres d'educació especial o en Unitats de Suport a l'Educació Inclusiva (SIEI), se n'han atorgat un total de 442.

Els ajuts són finançats pel Departament d'Educació (78%) i l'Ajuntament de Barcelona (22%), que complementa l'aportació de la Generalitat per al conjunt de Catalunya. El consistori complementa els ajuts cobrint les famílies en situació de vulnerabilitat greu detectades en diferents dispositius de Serveis Socials municipals.

En una nota de premsa, el Consorci d'Educació assegura que treballa per millorar la detecció dels alumnes en situació de vulnerabilitat perquè tots puguin rebre l'ajut de menjador i lluitar contra la segregació i abandonament escolars. Fins ara, 83% dels alumnes en situació de vulnerabilitat ha rebut l'ajut de menjador aquest curs.

En el cas dels instituts, en què el curs passat els alumnes només tenien servei de menjador dos dies a la setmana, actualment tots els del Pla de xoc tenen garantit el 100% dels ajuts de menjador els cinc dies de la setmana. La mesura vol afavorir que els alumnes es puguin quedar a la tarda a fer activat lectiva o extraescolar.

Des del curs 2014-2015 s'han incrementat tant el total d'ajuts atorgats, que han passat de 19.751 a 36.544, com el percentatge de beques que cobreixen tot el cost (6,33 euros), que han augmentat del 21% al 53% del total.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article