Els sindicats demanen un retorn segur a les aules

CCOO espera que Educació reforci la borsa docent davant les “nombroses baixes” i USTEC proposa fer tests d’antígens massius a mestres i alumnat


Els sindicats demanen al Departament d'Educació que prengui les mesures necessàries per poder tenir un retorn a les aules amb la màxima presencialitat i amb seguretat. Per una banda, suggereixen mesures com la realització de tests d'antígens a docents i alumnat, així com la instal·lació de sistemes de ventilació mecànica a les aules. Però, per altra banda, exigeixen també a l'administració una major prevenció i una aposta valenta per la seguretat als centres educatius.

CCOO aposta per la presencialitat als centres educatius perquè és la situació més “equitativa” per a l'alumnat, però demana que el retorn a les aules es faci “amb seguretat”. En un comunicat, el sindicat exigeix que s'adoptin mesures de prevenció com la implementació de sistemes de ventilació mecànica i la mesura de la qualitat de l'aire a les aules i retreuen al Departament d'Educació que s'hagi “relaxat” en l'adopció d'aquesta mesura.

A banda, també reiteren que cal disminuir ràtios i proveir el personal dels centres de mascaretes FFP2. També reclamen anticipar-se a les “nombroses baixes de personal” a causa de contagis i reforçar la borsa docent o obrir-la de forma excepcional per assegurar la cobertura de les baixes.

Per altra banda, CCOO posa l'accent en l'Educació Infantil, on cal encara més un reforç en recursos humans i tècnics ateses les característiques de la feina amb criatures tan petites que no porten mascareta ni estan vacunades.

A més, l'organització sindical lamenta que el Departament no convoqués al desembre —tal com va demanar el sindicat— una reunió extraordinària de la comissió paritària de salut laboral. Per tot plegat, esperen que les propostes que es debatin aquest dimarts siguin “valentes” i apostin per la seguretat als centres educatius.

USTEC demana tests a docents i alumnat

Per altra banda, el sindicat de mestres i professors USTEC ha reclamat als departaments d'Educació i Salut que es facin tests massius d'antígens o PCR als professionals i als alumnes abans de retornar a l'escola de les vacances de Nadal, retorn previst pel 10 de gener.

En declaracions a TV3, Iolanda Segura, portaveu del sindicat, veu “irresponsable” que no es prevegi aquest cribratge, que l'any passat sí que es va fer, cosa que “posa en risc” la salut de docents i alumnat. A més, ha dit que si al cap de pocs dies de començar hi comencen a haver positius i confinaments, es generarà un “caos organitzatiu” als centres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article