El Govern vol prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents

Demana al TSJC mantenir la limitació de les bombolles, els aforaments, el tancament de l’oci nocturn i la recomanació de teletreballar


El Govern demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) prorrogar 14 dies més les restriccions vigents, inclòs el toc de queda a 132 municipis. 

Les mesures, que van entrar en vigor el 24 de desembre, s'havien fixat fins al 7 de gener, i ara es pretenen prorrogar fins el proper 21 de gener. L'objectiu d'aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l'ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari. La pròrroga serà aprovada aquest dimarts pel Procicat, en una resolució que s'enviarà al TSJC. 

La restricció de la mobilitat nocturna es vol continuar aplicant d'una de la matinada a sis del matí als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a set dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

El tribunal també haurà de decidir si dona llum verda a la limitació de les bombolles, on l'executiu vol mantenir l'escenari actual, amb un número absolut que no superi les deu persones, tant a l'interior com a l'exterior i tant en l'àmbit privat com en el públic.

Pel que fa a la resta de restriccions que no depenen de l'aval del TSJC, el Govern opta per mantenir la capacitat màxima a l'interior de bars i restaurants en un 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l'aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d'oci nocturn romandran tancats, mentre que l'aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s'aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l'administració de la Generalitat i es recomana fermament en l'àmbit laboral privat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article