La vacuna d’Hipra podria ser efectiva contra l’òmicron i estar disponible el segon trimestre de 2022

La ministra de Ciència, Diana Morant, afirma que el vaccí millorarà els existents i que té capacitat d’adaptació a les noves variants


La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, assegura que, “si tot va bé”, Hipra podria tenia a punt la vacuna contra la Covid-19 durant el segon trimestre del 2022. En una visita a la farmacèutica d'Amer (Selva), Morant ha explicat que els assajos van a bon ritme —de fet, està previst que aviat comenci la tercera fase— i que, d'entrada, les proves realitzades fins ara mostren “bons resultats” enfront de la variant òmicron.

Entre abril i juny. Aquesta és la data prevista perquè la vacuna d'Hipra contra la Covid-19 estigui disponible i es comenci a distribuir entre la població. Així ho ha anunciat la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, durant una visita a les instal·lacions de la farmacèutica a Amer. A la sortida, Morant ha assegurat que “si tot va bé” i els assajos continuen com ara, la previsió és que el vaccí estigui a punt en els mesos vinents.

En aquest sentit, la ministra ha explicat que la companyia està acabant la fase 2 i que esperen que aquest mateix mes de gener l'Agència Espanyola de Medicaments autoritzi iniciar la tercera fase, que comptarà amb 3.000 voluntaris i la participació de 15 hospitals d'aquí i d'altres països.

Morant ha afirmat també que tenen “moltes esperances” posades en aquesta vacuna que “millorarà les existents” i que, a priori, es preveu que s'apliqui com a vaccí de reforç per a les altres. També ha dit que les proves realitzades fins ara mostren “bons resultats” en relació amb la variant òmicron.

De fet, la ministra ha remarcat que la vacuna d'Hipra recombina proteïnes i, per tant, té una alta capacitat d'adaptació a les variants que puguin sorgir. “Ara s'està fent amb alfa i beta, però en un futur podria recombinar òmicron amb altres variants que puguin sorgir”, ha dit. En aquest sentit, ha afegit que aquesta vacuna podria funcionar com les que s'administren anualment contra la grip i que es van adaptant a les mutacions del virus.

Morant ha explicat també que Hipra ja ha avançat en la producció del vaccí i que a hores d'ara té disponibles uns 2 milions de dosis, però que per aquest any té capacitat per fer-ne 600 milions. “Ja ens han dit que podrien doblar la xifra l'any que ve”, ha afegit.

Dos milions d'euros per curar una altra malaltia

D'altra banda, la ministra ha anunciat que Hipra serà una de les beneficiàries dels ajuts del programa ‘Misiones’, dotat amb 120 milions d'euros. La farmacèutica d'Amer rebrà 2 milions d'euros per investigar en teràpia avançada en la cura d'un virus que provoca bronquiolitis, especialment en infants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article