El Govern no plantejarà restriccions només per als no vacunats: “Tocaríem el moll de l’os dels drets fonamentals”

Aragonès assistirà a la conferència de presidents si s’hi parla de Covid-19 encara que el fons no consti a l’ordre del dia


El Govern no plantejarà noves restriccions només per a les persones que no s'hagin vacunat contra la Covid-19. Així ho explica la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà: “Tocaríem el moll de l'os dels drets fonamentals”. Vilagrà defensa que l'executiu no valora aplicar una “discriminació tan absoluta”.

D'altra banda, la consellera confirma que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assistirà a la conferència de presidents autonòmics si s'hi parla de Covid-19. Així, deixa de ser una condició que a l'ordre del dia hi consti l'ampliació de fons Covid per al 2022.

Vilagrà argumenta, que seria “molt perillós” aplicar “prohibicions” en segons quins espais, en funció de si s'està vacunat o no. La consellera constata que es tracta de “drets fonamentals”, i que el passaport Covid-19 ja es planteja en espais “no necessaris”, com ara la restauració o l'oci nocturn, ara de nou tancat. Així, Vilagrà apunta que ja es fa “discriminació” a bars i restaurants entre qui té la pauta completa i qui no, però perquè son espais on “no es va amb mascareta i hi ha un cert relaxament social”.

Per Vilagrà, “altres espais escolars o de drets fonamentals” no es poden “limitar” a la gent que hagi decidit no vacunar-se: “Seria excessiu i tocaríem el moll de l'os d'aspectes fonamentals”. La consellera de la Presidència insisteix que el Govern es planteja els drets fonamentals “de manera rigorosa”, i que ja incentiva la vacunació “des d'un punt de vista social”.

Sobre el toc de queda nocturn, Vilagrà subratlla que l'executiu és “conscient” que s'han “afectat” drets fonamentals en aturar la interacció social a partir de la matinada. En aquest sentit, la titular de la Presidència afirma que el Govern “retirarà” la proposta “quan la situació millori”.

D'altra banda, Vilagrà també ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no hagi aplicat prou mesures per afrontar la sisena onada de la pandèmia. En aquest sentit, la consellera ha acusat l'executiu estatal de ser “molt poc valent, lent i irresponsable”.

Preguntada per la saturació de l'atenció primària del sistema sanitari, Vilagrà ha admès que la manca de metges i metgesses a la sanitat pública és un “tema endèmic”, que ara s'ha “agreujat”. La consellera ha lamentat que les acreditacions estiguin “limitades” per l'Estat, tot i que el Govern hagi demanat “sempre” flexibilitzar-les per permetre més assistència mèdica a la primària i l'hospitalària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article