L’hospital de Figueres ofereix ulleres de realitat virtual als infants ingressats per reduir el dolor i l’ansietat.

Els pacients poden interactuar amb personatges mentre se’ls practiquen proves diagnòstiques


L'hospital de Figueres ofereix unes ulleres de realitat virtual als infants ingressats al servei de pediatria per reduir els nivells d'ansietat i la sensació de dolor de les criatures. El centre ha incorporat aquest recurs gràcies a la donació de 1.000 euros de l'Ajuntament de Capmany (Alt Empordà).

Els professionals sanitaris ofereixen aquestes ulleres als infants quan se'ls ha de fer una prova diagnòstica. A través de les ulleres, els nens poden interactuar amb personatges i també poden veure vídeos de relaxació. L'empresa que implanta aquest servei és VR Pharma, amb qui ja s'està valorant incorporar altres dispositius en diferents àrees de la Fundació Salut Empordà, que gestiona l'hospital de Figueres.

Aquesta eina, a part de tenir una funció lúdica, pretén reduir el nivell d'estrès, el nerviosisme i la por que pot suposar enfrontar-se a una prova diagnòstica en un hospital. L'ús de la realitat virtual en l'atenció mèdica fa més de 30 anys que s'estudia a través de més d'un miler d'assaigs clínics. Aquestes proves han demostrat que la realitat virtual redueix en un 65% la percepció del dolor del pacient i en un 60% el nivell d'ansietat.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article