Qui cuida dels infants quan es contagien de Covid-19?

La Intersindical reclama al Govern espanyol una baixa laboral per poder cuidar els fills i filles quan s’hagin de confinar per ser positius en coronavirus


La pandèmia ha suposat un obstacle més per a la conciliació familiar i laboral. Tot i el recent canvi en el protocol a les escoles, segons el qual només es faran quarantenes a aquelles classes que tinguin com a mínim cinc casos positius, la cura dels infants contagiats amb la Covid-19 encara és un problema organitzatiu per a molts pares i mares. Per aquest motiu, des de la Intersindical reclamen que el Govern espanyol reconegui la baixa laboral en aquests casos.

Abans de les vacances de Nadal, hi havia a Catalunya un total de 71.687 alumnes confinats. Una situació que, com assenyala la Intersindical, “feia insostenible la conciliació laboral i familiar a milers de famílies catalanes”. En aquest sentit, des del sindicat, consideren que s'ha fet “inajornable” la creació d'una baixa laboral que permeti tenir cura dels infants; una mesura que el Govern espanyol, que és qui té competències en aquest sentit, va començar a debatre fa gairebé un any i mig.

La Intersindical subratlla que aquesta situació genera “un fort greuge afegit de classe” en la comunitat educativa entre aquelles famílies que es poden permetre pagar una persona cuidadora o fer teletreball i aquelles que no. “Massa sovint l'única alternativa és gastar dies de vacances, jugar-se la pèrdua de la feina en faltar-hi o deixar l'alumne confinat a cura de persones grans ja jubilades, les quals acostumen a ser les més vulnerables davant una possible infecció de la Covid-19”, apunten des del sindicat.

A més, els darrers canvis en el protocol de les quarantenes “justifiquen encara més aquesta mesura”, segons la Intersindical; ja que s'han reduït les possibilitats que un infant s'hagi de confinar i, per tant, seria una baixa a la qual optarien moltes menys persones, un fet que provoca que l'impacte de la mesura en la despesa pública es redueixi enormement.

El sindicat insisteix en el fet que reconèixer aquesta baixa aconseguiria que es deixés de discriminar les treballadores i treballadors vacunats, ja que “aquells que no ho estan sí que tenen dret a baixa laboral com a contacte estret, en cas que sigui la seva filla o fill qui s'hagi contagiat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article