Dincat exigeix a Sanitat prioritzar la vacunació amb tercera dosi de les persones amb discapacitat intel·lectual

El sector afirma que les famílies i les entitats que els acompanyen estan “angoixades”


Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, exigeix al Ministeri de Sanitat que prioritzi “immediatament” totes les persones amb discapacitat intel·lectual a l'hora d'administrar la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19.

L'organització ho justifica pel major risc de contraure el virus per part d'aquest col·lectiu i perquè moltes de les persones tenen patologies associades que les fa més vulnerables de desenvolupar casos greus. En paral·lel, demana que els professionals que se'n cuiden i els familiars que conviuen amb persones amb discapacitat intel·lectual també siguin prioritzats a l'hora de rebre la tercera dosi.

“Les persones del col·lectiu, així com les famílies i les entitats que els acompanyen estan angoixades, a l'espera que s'atengui aquesta sol·licitud”, ha indicat Carles Campuzano, director de Dincat. Segons ell, saben que la Generalitat ho ha defensat i no entenen per què el Ministeri de Sanitat no inclou el col·lectiu entre els grups prioritaris.

D'altra banda, Dincat reitera que cal desenvolupar una reforma legal perquè la vacunació sigui obligatòria per als professionals que atenen col·lectius de risc.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article