El Sindicat de Llogateres fa una crida als arrendadors perquè no apliquin les pujades per IPC

L’entitat avisa que no són “legals” si no apareixen al contracte i recorda que mai poden ser retroactives


El Sindicat de Llogateres ha fet una crida als arrendadors perquè no apliquin les pujades per IPC, per tal de no “ofegar” els llogaters amb uns sobrecostos econòmics que “res tenen a veure” amb la variació dels ingressos familiars i del preu dels salaris.

Així mateix, l'entitat avisa que aquests augments no són “legals” si no apareixen al contracte i l'arrendador no els ha comunicat prèviament. A més, recorda que mai poden ser retroactius. El sindicat lamenta que malgrat la vigència del marc legal, molts propietaris s'estan aprofitant del desconeixement dels drets de les persones que els lloguen l'habitatge, a les quals apliquen pujades en el preu “de forma fraudulenta”.

L'entitat insisteix que per poder actualitzar la renda en base a l'IPC, cal que estigui especificat en el contracte. Si no existeix cap pacte, en els contractes d'arrendament signats posteriorment al 6 de juny del 2013 “no és legal aplicar cap augment”. D'altra banda, defensa, que la revisió del preu del contracte es pot fer només tenint com a base el mes de la signatura del contracte i “sempre que hagi passat el primer any”.

“Les actualitzacions del preu no són legals i es poden reclamar o no pagar si la propietat no les ha comunicat prèviament”, assenyala. Per això, afegeix que l'actualització “no es farà efectiva fins a la mensualitat següent a la notificació” i mai podrà ser retroactiva.

“En els darrers mesos l'augment desorbitat del preu de la llum i els carburants està afectant greument les economies familiars mitjançant un sobrecost en les factures dels subministraments bàsics”, ha lamentat el sindicat. Una situació que, subratlla, genera un “empobriment” que afecta massivament a una majoria social

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article