El sindicat d’infermeria insta el Govern a desencallar les negociacions del conveni del SISCAT

SATSE alerta que hi haurà “protestes i mobilitzacions” si no s’arriba a un acord per al sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya


El sindicat d'infermeria SATSE ha reclamat aquest divendres al Departament de Salut que intervingui per desencallar les negociacions del tercer conveni col·lectiu del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). “El que demanem és un acte de responsabilitat política envers la ciutadania, ja que les condicions en les quals treballem els afecten directament”, ha remarcat SATSE.

Entre d'altres qüestions, el sindicat apunta que les ràtios d'infermeria, les infraestructures i els descansos de personal tenen una “incidència directa” sobre la qualitat assistencial, i ha avisat que si no s'arriba a un acord, el “malestar” dels professionals del sector durà “protestes i mobilitzacions”.

SATSE ha recordat que les negociacions a la Mesa del SISCAT entre sindicats i patronals va acabar l'any passat “pràcticament en un punt mort”, de manera que “si no hi intervé ràpidament l'Administració per desencallar la situació, començaran les mobilitzacions”, ha advertit.

Així mateix, el sindicat ha alertat de la manca de professionals d'infermeria, una professió que ara mateix considera que “no està compensada”. “Les condicions a la sanitat concertada fan que molts professionals prefereixin assumir contractes temporals a la pública o bé marxar a l'estranger”, ha criticat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article