Deu joves extutelats d’entre 18 i 21 anys comencen a treballar en centres cívics de Tarragona

Un pla d’ocupació finançat pel SOC i l’Ajuntament els garanteix un any de feina amb el SMI


 Deu joves extutelats d'entre 18 i 21 anys han començat a treballar en diferents centres cívics de Tarragona. És gràcies al programa TIF Joves, un pla d'ocupació finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i l'Ajuntament de Tarragona, que els garanteix un any de feina fent tasques d'auxiliars de consergeria durant el qual cobraran el Salari Mínim Interprofessional de 950 euros.

Els joves han hagut de passar un procés de selecció en el qual s'hi havien presentat fins a 90 persones i han rebut una formació prèvia en riscos laborals i 135 hores de llengua. El conseller d'Ocupació de Tarragona, Manel Castaño, ha destacat que un dels requisits era que els seleccionats no tinguessin antecedents penals.

Els nous treballadors es van incorporar al seu lloc de treball el passat 3 de gener. Entre les tasques que fan hi ha informar els usuaris dels centres cívics, vigilància o catalogació de material, entre altres. La consellera de Nova Ciutadania i Centres Cívics, Paula Varas, ha posat en valor el programa i ha destacat que “quan ni l'Estat ni l'administració actua es generen efectes negatius que afecten la ciutadania”.

Una de les claus per poder dur a terme l'acció són els canvis en la llei d'estrangeria. En els darrers mesos el consistori ha assistit els joves perquè poguessin obtenir el permís de treball. Aquesta tramitació s'ha efectuat amb el suport del SOC i de la Subdelegació del govern espanyol i el Programa d'Acompanyament Jurídic i Socioeducatiu a Joves Migrants de Creu Roja.

Per la seva banda, Castaño ha avançat que si l'equip de govern aconsegueix tenir nous pressupostos s'ampliarà la partida que es destina al projecte i l'ajuntament incorporarà més joves amb recursos propis. Una de les intencions és que hi participin noies, ja que els deu seleccionats en aquesta primera tongada són tots nois.

Els dos regidors han destacat que és una oportunitat per als joves per integrar-se més en la societat i agafar experiència en el mercat de treball. “La millor inclusió és la laboral”, ha assenyalat Varas.

Un dels beneficiaris és en Yasser, de dinou anys. “Abans estudiava un curs d'electricitat”, ha explicat, i s'ha mostrat content per l'oportunitat. Ha detallat que al centre cívic que treballa atén trucades, informa els usuaris sobre el funcionament de la targeta d'autobús o l'ús del gimnàs. “Intento fer contenta la gent i que tinguin un somriure”, ha afegit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article