L’aFFaC llança una campanya per evitar la renovació “en bloc” dels concerts educatius a centres privats

L’organització defensa que no hi pot haver una doble xarxa d’escolarització i que cal posar fi a un sistema segregador


Les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (aFFaC) han impulsat la campanya #Desconcertades per evitar la renovació “en bloc” dels concerts educatius a centres privats. L'objectiu és generar debat social, mediàtic i polític al voltant d'aquest tema. Es fa ara davant la previsió que al març el Departament d'Educació revisi el finançament als centres privats.

En un manifest, l'organització considera que ha arribat el moment d'obrir el debat sobre  “l'anomalia” social i educativa que representa l'existència d'una doble xarxa d'escolarització. A més, afegeixen que és moment “de fer una aposta social, econòmica i política en favor d'una xarxa educativa totalment pública i posar fi a un sistema segregador”.

L'aFFaC defensa que existeixen els recursos per construir “escoles inclusives i innovadores que reconeguin la diversitat” però, consideren, “fa falta un compromís polític i social ferm per acabar amb els concerts educatius”. L’aFFac afirma que és el moment, també, de situar l'escola catalana “al costat dels països europeus més avançats”.

Des de l’entitat, a més, s’ha fet públic un manifest que està obert a adhesions, on expliquen detalladament els motius de la campanya. En aquest document, l’aFFaC assegura que es tracta d’un debat que “hem de tenir per compromís històric, per justícia social i per consciència democràtica, perquè ens ho devem com a societat.”

El document assegura que no va en contra de les famílies dels centres privats concertats, ni tampoc contra els seus professionals, però reivindica “el projecte educatiu públic” de Catalunya. En aquest sentit, conclou que l'educació privada no hi té cabuda, “però sí tots els seus infants, joves, famílies i professionals”.

La campanya compta amb diverses càpsules audiovisuals que es publicaran setmanalment i que comptaran amb la participació d'una persona amb trajectòria acadèmica, professional i mediàtica per oferir anàlisis de debat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article