Barcelona acull una cinquantena d’activitats gratuïtes per assessorar professionalment els joves

La campanya inclou una nova guia d’estudis postobligatoris que recull opcions de trajectòries acadèmiques


El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona organitzarà a partir del 25 de gener una cinquantena d’activitats gratuïtes per orientar els joves en el seu futur formatiu. La campanya “In-forma’t”, que arriba aquest any a la seva 14a edició, té com a objectiu mostrar als joves totes les possibles opcions formatives per apropar-los a les seves metes acadèmiques. El programa s’allargarà fins al 24 de març i anirà acompanyat d’una guia actualitzada d’estudis postobligatoris. 

El programa inclou activitats presencials —amb inscripció prèvia— i virtuals, com ara tallers d’autoconeixement i descoberta del propi perfil acadèmic i professional, xerrades sobre les vies d’accés als diferents itineraris acadèmics, formacions per a famílies i conferències a càrrec de personal docent, així com trobades amb estudiants i professionals. Barcelona desplegarà aquesta agenda d’activitats formatives a través del Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ) i els Punts infoJOVE (PIJ).

El regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans, Joan Ramon Riera, assenyala que l'empoderament dels joves passa per ajudar-los a prendre les seves pròpies decisions vitals, i això implica que cal acostar-los-hi la informació, laboral, d'habitatge o educativa, “en el seu llenguatge i el més acurada possible”. “L'assessorament als joves és dels eixos clau de la política de joventut i que permet fer una ciutat més amable als joves”.

Guia d’estudis postobligatoris

D’altra banda, la ‘Guia d’estudis postobligatoris’, elaborada pel Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ) del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb els serveis infoJOVE de Barcelona, amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), és una eina que, actualitzada any rere any, vol oferir una visió àmplia sobre els diferents itineraris acadèmics existents i les seves connexions.

El document es lliura com a material de suport durant els tallers d’itineraris acadèmics que es fan als serveis Infojove de Barcelona en el marc de la campanya ‘In-forma’t’. Aquesta guia inclou també consells d’orientació per als joves per promoure l'autoconeixement, identificar totes les pressions que els condicionen a l’hora de triar el seu camí, rebutjar prejudicis, conèixer l’oferta formativa, explorar el món laboral, treballar les seves competències i afrontar la por a equivocar-se. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article