Crida per buscar voluntaris que acompanyin a jovent tutelat i extutelat a les poblacions del Maresme

El projecte Referents, de Punt de Referència, proposa generar vincles de confiança entre persones adultes i jovent extutelat que viu a la mateixa població


L’associació Punt de Referència fa una crida per buscar voluntaris a les poblacions del Maresme per fer acompanyament al jovent tutelat i extutelat. 

Participarien en el projecte Referents, una iniciativa que proposa generar vincles de confiança entre persones adultes i jovent extutelat que viuen a la mateixa població, oferint-los acompanyament en el seu camí cap a l’emancipació un cop surten dels centres on han viscut sota la tutela de la Generalitat de Catalunya.

L’entitat fa aquesta nova crida després de l’èxit de participació que ha tingut el projecte a Mataró, on va aterrar al setembre. Ara, la intenció és estendre la iniciativa a totes les poblacions del Maresme, amb l’objectiu d’aportar els beneficis de la mentoria social a la ciutadania. 

Els requisits per poder ser referent en aquest projecte són senzills: es busquen persones entre els 30 i els 70 anys, amb una disponibilitat de dues hores setmanals, des del mes de febrer a desembre del 2022. A banda, caldria que les persones interessades parlessin català i castellà i que fossin de l’entorn del Maresme. Així mateix, es demana que qui vulgui participar en el projecte siguin persones empàtiques i assertives. Es faran diverses sessions informatives aquestes últimes setmanes de gener, i cal omplir aquest formulari per participar-hi.

Un projecte pioner

El Projecte Referents va ser el projecte pioner en mentoria social al país i fa 25 anys que es duu a  terme a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Des del seu inici s’han generat més de 700 noves relacions  de mentoria, amb una mitjana de 70 anuals. Són vincles entre persones adultes i joves que, tot i  viure als mateixos carrers, difícilment s’haurien conegut sense aquest tipus de projecte.

Aquest darrer setembre el projecte va aterrar a Mataró gràcies a la iniciativa impulsada per  l’Associació veïnal Rocafonda i el suport del Centre de Prevenció i Formació, l'Ajuntament de Mataró  i la Generalitat de Catalunya. Les parelles de mentoria social del projecte estan ara en ple funcionament.

Recentment el Projecte Referents ha  obtingut dues distincions per la qualitat de la seva mentoria: ha tingut els millors resultats  d’impacte de la mentoria de l’Estat espanyol segons la recerca Applying Mentoring de la Universitat  de Girona i el Segell MC+ de màxima qualitat en mentoria que atorga la Coordinadora de Mentoria  Social. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article