El 25% de les noves promocions d’habitatge protegit de lloguer de la Generalitat serà per a joves de fins a 35 anys

Només un 15,5% de les persones de 16 a 29 anys s’emancipen, la taxa més baixa del segle


La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat que destinaran com a mínim el 25% dels habitatges protegits de lloguer que construeixi el Govern a joves de fins a 35 anys.

A la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament, la consellera ha afegit que en les convocatòries de subvencions per a la promoció d'habitatge de lloguer social afavoriran les que prevegin en primera assignació una reserva d'almenys el 25% per als joves. És un anunci que ha volgut fer la consellera en línia del futur pla nacional de joventut, que tindrà tres pilars, “feina, casa i futur”. Una de les dades que ha destacat és la taxa d'emancipació dels joves de 16 a 29 anys, que ha caigut al 15,5%, la més baixa del segle i la meitat que el 2007 (32%).

La mesura anunciada per la consellera Cervera aquest dijous vol afavorir l'accés dels joves a l'habitatge, un dels grans problemes que pateixen les persones d'aquests grups d'edat. Tant Cervera com el secretari d'Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, han posat el focus en aquesta taxa d'emancipació que ha arribat a mínims històrics, recollida en l'informe de l'Observatori Català de la Joventut amb dades del tercer trimestre del 2021.

Els responsables de les polítiques d'aquest àmbit a Catalunya han observat que els joves són un dels col·lectius més vulnerables en la pandèmia de la Covid-19, amb una situació laboral marcada per la “precarietat” i la “temporalitat”, ha dit Cervera. 

A més de l'accés a l'habitatge propi i l'ocupació, Cervera ha recollit els problemes de salut mental que pateixen els joves, així com la violència masclista. La consellera també ha parlat que els joves han de poder accedir a l'oci i la cultura entesos com un element de cohesió i que contribueix a la igualtat.

Cervera ha indicat que el 17, 18 i 19 de març tindrà lloc el Congrés de la Joventut de Catalunya, d'on han de sorgir les bases per al nou pla nacional, que té com a missió que els joves puguin complir els projectes vitals. També ha recordat que el 2022 és l'Any Europeu de la Joventut. Serra ha assenyalat que tenen previst modificar la llei de polítiques de joventut del 2010 i el decret del 2004.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article