El 64% dels docents enquestats per CCOO asseguren que no s’han cobert amb celeritat algunes o la majoria de baixes

El 45% creu que les condicions de treball són difícils però es poden aguantar i un 32% viu molta tensió


Més del 64% dels docents enquestats per CCOO asseguren que no s'han cobert algunes o totes les baixes provocades per la Covid-19 amb celeritat. De fet, davant d'aquesta pregunta, el 26,3% diu que estan totes cobertes i el 9% declara no tenir baixes, mentre que un 38,9% diu que no se n'han cobert algunes i el 25,8% que no se n'han cobert la majoria.

Es tracta de dades extretes d’una enquesta feta pel sindicat entre el 13 i el 19 de gener que reflecteixen 700 respostes de persones afiliades a tots els sectors de l'educació d'arreu de Catalunya. En relació a les condicions derivades de la pandèmia, un 45,9% considera que els estan provocant unes condicions de treball difícils, però que es poden aguantar, mentre que hi ha un 32,3% que diu que treballa amb molt estrès i en una situació de molta tensió. Un 18,5% assegura sentir molt estrès perquè no hi ha prou seguretat i un 11,8% perquè no se substitueix el personal de baixa.

D'altra banda, hi ha un 20,7% que considera que manquen mascaretes FFP2, un 27% afirma que n'hi ha suficients, un 23,2% assegura que no se'ls subministren de cap mena i un 29,1% diu que en té quirúrgiques, higièniques o tèxtils. El Departament d'Educació ha respost que se subministren les mascaretes que indiquen les autoritats sanitàries per a cada situació.

En l'enquesta també es pregunta sobre la ventilació als centres. Un 90,4% dels que han respost diuen que només disposen de ventilació natural, mentre que un 7,5% assegura disposar d'aparells de ventilació forçada. Un 2,2% diu que no pot ventilar la majoria dels espais.

Relacionat amb la ventilació, el 45,8% diu passar una mica de fred en algun moment del dia, el 29,8% que els passa molt sovint i el 24,4% considera que les condicions de confort tèrmic són adients.

CCOO convoca una concentració

El sindicat ha afirmat que els resultats de l'enquesta són “preocupants” i ha exigit mesures urgents de prevenció i els recursos necessaris per pal·liar la situació actual. CCOO farà arribar aquesta demanda a les portes del Departament d'Educació, on ha convocat una concentració per aquest dilluns. El sindicat ha assegurat que s'està arribant “al límit de la paciència” dels treballadors i que la situació és de “màxima tensió” als centres educatius.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article