El CEESC alerta que els serveis socials de Badalona estan “al límit del col·lapse”

El Col·legi d’educadores socials de Catalunya considera que la “infradotació pressupostària” no permet fer més que una “tasca de contenció"


El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) alerta que els serveis socials del barri de Sant Roc, a Badalona, estan “al límit del col·lapse”. Per aquest motiu, reclama al Departament de Drets Socials, entre altres mesures, que incrementi els nombre de professionals dels equips bàsics tenint presents les necessitats que en els propers anys tindran els serveis per atendre les conseqüències de la pandèmia i la crisi econòmica.

Ja fa temps que els educadors reivindiquen una atenció adequada per part dels responsables polítics amb relació a l’evident malestar en el sector, ja que consideren que “la manca de recursos, especialment de professionals, fan inviable l’acció social”. No només s’han alçat veus a Badalona, abans s’havien alçat a municipis com l’Hospitalet de Llobregat, Montornès del Vallès o Barcelona ciutat.

Ara, un cop aprovats els pressupostos de la Generalitat, on la despesa social equival a la meitat de la despesa en educació o a un terç de la sanitària, aquests professionals consideren que el sector social és la pota “coixa” de l’Estat del benestar. Per aquest motiu, demanen acabar “d’una vegada per totes” amb la infradotació pressupostària perquè només permet fer “tasca de contenció”.

A més de demanar l’increment de professionals dels equips bàsics de Serveis Socials, reclamen que s’actualitzin els mòduls econòmics dels professionals, que es prenguin mesures per prevenir les situacions de risc i d’agressions que pateixen els professionals dels Serveis Socials i que compleixin els compromisos que disposa el Pla Estratègic de Serveis Socials (PESS) 2021-2024 amb el tercer sector social i amb els seus professionals.

Tot i que els professionals assenyalen que continuaran exercint la seva tasca, alerten del perill d’una “deserció professional”: "Si de debò es creu en les persones, cal tenir cura dels que en tenen cura", adverteixen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article