L’OMS confia poder declarar aquest any la fi de la fase d’emergència per la Covid-19 a Europa

Hans Kluge diu que “òmicron ofereix una esperança plausible d’estabilització i normalització” a la regió


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) creu que pot declarar aquest any la fi de la fase d'emergència per la Covid-19 a Europa. Això és el que apunta el responsable per a la regió de l'organització, Hans Kluge, que avisa que “la pandèmia està lluny d'acabar”, però està “esperançat”de poder sortir el 2022 de la fase d'emergència, declarada a escala internacional el gener del 2020.

En un comunicat, Kluge assegura que la variant òmicron es transmet amb una velocitat “sense precedents”, però “ofereix una esperança plausible d'estabilització i normalització” al continent perquè causa una malaltia “menys greu” que la variant delta.

Malgrat apuntar que continua havent un alt nombre d'hospitalitzacions per Covid-19 a Europa, Kluge diu que “afortunadament” els ingressos són “menys freqüents a les UCI”. “Com es pot preveure, la majoria de persones que necessiten cures intensives a la regió no estan vacunades”, alerta.

Per Kluge, és probable que sorgeixin o tornin variants de la Covid-19 a causa de l'elevat nombre d'infeccions, la disminució de la immunitat i el període hivernal. Amb tot, defensa que amb la vacunació i vigilància dels casos no caldria tornar a confinaments ni “mesures similars” per fer front a noves onades de contagis.

Pel que fa a la vacunació, el responsable de l'OMS per a Europa confia que el 2022 sigui l'any de la “igualtat” en l'accés a les vacunes. “Massa persones que necessiten vaccins encara no estan vacunades. Això contribueix a impulsar la transmissió, prolonga la pandèmia i incrementa la probabilitat de noves variants”, indica. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article