S’obre un nou equipament per donar atenció a les persones trans a Sabadell

Aquesta unitat multidisciplinària ofereix acompanyament, tant des d’una perspectiva mèdica, com quirúrgica, ​com psicològica i social


Actualment, hi ha unes 550 persones de la zona Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS), a Sabadell, en procés de trànsit cap a la identitat sentida. A partir d’ara, aquestes persones podran continuar el seu procés a la Unitat Trànsit, un nou equipament d'atenció i promoció de la salut de les persones trans que ja ha obert les seves portes.

El nou equipament, situat al CAP Sant Fèlix de Sabadell, busca acompanyar les persones trans en les seves necessitats, tant des d'una perspectiva mèdica, com quirúrgica, ​com psicològica i social.

L'acompanyament que es fa en aquesta nova unitat inclou escolta activa, ajuda per iniciar o ajustar tractaments hormonals i assessorament sobre tractaments quirúrgics i activitats preventives i de promoció de la ​salut, lliure d'estereotips i prejudicis. També s'ofereix acompanyament psicoterapèutic, si es desitja, i participació en grups terapèutics com a complement al procés terapèutic i/o com ​a espai de socialització.

Acompanyar a les famílies

Una altra de les funcions de la Unitat Trànsit és oferir acompanyament a les famílies, a través de suport psicoterapèutic, perquè puguin viure millor la transició i contribuir al benestar de la persona trans.

Per accedir al servei caldrà contactar-hi a través del correu electrònic o bé a través dels seus professionals de l'atenció primària, ja siguin de l'ASSIR, Medicina de Família o Infermeria, que derivaran la petició a la Unitat.

A més, des de la Unitat Trànsit s'elaboraran informes mèdics i psicològics establerts com a necessaris per la Llei, per aconseguir el canvi de nom i sexe en tots els documents d'identificació.

D'altra banda, es formaran professionals de salut i educació, perquè tinguin un coneixement adequat dels processos de transició i puguin donar-hi una atenció adequada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article