Dincat reclama mecanismes de conciliació en cas de confinament d’un familiar dependent

El sector de la discapacitat intel·lectual assegura que les famílies estan “al límit” i reivindica de nou un permís laboral retribuït per cuidar el seu familiar sense perdre el sou


Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual, alerta de nou al Govern espanyol de la necessitat d’establir mecanismes de conciliació per a les famílies del col·lectiu en cas de confinament d’una persona dependent al seu càrrec. En aquest sentit, Dincat recorda que moltes persones amb discapacitat intel·lectual necessiten una atenció específica i, “en cap cas”, els seus familiars poden deixar-los sols per anar a treballar.

Un dels punts principals que reclamen les famílies és que se’ls garanteixi un permís laboral retribuït per a poder continuar cuidant el seu familiar sense perdre el sou, fins que aquest pugui incorporar-se al seu servei, ja sigui una escola, un centre ocupacional o un centre especial de treball, entre d’altres. “Les famílies estan al límit, sobrepassades. És una qüestió que demanem des del principi de la pandèmia i no entenem com, encara avui, després de sis onades, no ha quedat resolta.”, denuncia Carles Campuzano, director de Dincat”.

Cal tenir en compte, també, que el protocol a Catalunya estableix que aquelles persones usuàries de Centres d’Atenció Diürna que són cas confirmat de Covid-19 o aquelles no vacunades que han tingut un contacte estret s’han de confinar al llarg de 10 dies, tres més que la resta de la població.

Una circumstància que Dincat denuncia en no anar acompanyada d’ajudes de conciliació i que encara allarga més la complicada situació dels familiars a càrrec.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article