Barcelona engega un pla per garantir l’accés universal a les extraescolars

L’Ajuntament destinarà 23 milions d’euros a ampliar l’oferta d’activitats i impulsar un nou sistema de beques


L’Ajuntament de Barcelona desplegarà un nou pla per garantir l’accés universal dels infants a les extraescolars. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un acte al Col·legi de Periodistes, on ha informat d’una inversió de 23 milions d’euros per a 2022 i 2023 per ampliar l’oferta d’activitats i impulsar un nou sistema de beques per a famílies vulnerables. 

El consistori estima que les ajudes beneficiaran al voltant de 24.000 infants i adolescents d’entre 3 i 16 anys i ajudaran a reduir desigualtats. La partida pressupostària inclou beques per a l’activitat extraescolar esportiva, ja disponibles, i per cobrir activitats culturals, artístiques, d’idiomes o científiques.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament aspira a estructurar l’oferta pública d’activitats extraescolars, ampliar-la als barris més vulenerables i fer que el seu accés sigui més equitatiu. Segons dades oficials, als tres districtes de la ciutat amb una renda més baixa –Nou Barris, Sant Andreu i Horta-Guinardó–, l’oferta d’extraescolars als instituts públics, la pràctica esportiva en horari no lectiu i la participació en caus i esplais està per sota de la mitjana del conjunt de Barcelona. De fet, més de la meitat d’infants i adolescents de la ciutat no fan cap activitat extraescolar no esportiva.

L’Ajuntament preveu col·laborar estretament amb les 1.200 entitats organitzadores d’activitats extraescolars i crear una nova taula de treball de tardes educatives formada per totes les parts que hi estaran implicades, com associacions de famílies d’alumnat, entitats socials, educatives, culturals, esportives i membres dels diferents consells sectorials, així com persones expertes i responsables tècnics transversals de l’administració.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article