El Govern aposta per eliminar les quarantenes a les escoles abans que acabi el febrer

Plaja assegura que tenen les competències per canviar els protocols però confia que la decisió sigui conjunta a l’Estat


El Govern ha anunciat aquest dimarts la voluntat d'eliminar les quarantenes a les escoles abans que acabi aquest mes de febrer.

Ho ha dit la seva portaveu, Patrícia Plaja, explicant que la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, traslladarà demà la proposta al Consell Interterritorial per poder adaptar els protocols dels centres educatius “a l'actual situació de la pandèmia”.

En aquest sentit, la portaveu ha apuntat que amb “la desacceleració” de la sisena onada, així com amb la retirada de la resta de mesures restrictives també és “necessari” modificar les quarantenes. Plaja també ha anunciat que l’oci nocturn reobrirà el proper 11 de febrer.

Així, el Govern vol que els infants que no tinguin símptomes i que no siguin positius per Covid-19 “no s'hagin de quedar a casa” i puguin assistir a les classes “amb normalitat”. Segons Plaja, seria un “escenari idoni” que aquesta fos una mesura conjunta en tot l'Estat espanyol, però sosté que si s'acaba desestimant el govern català disposa de la “capacitat per modificar els protocols”.

Tot i això, la portaveu ha avisat que es tracta d'una mesura que no serà efectiva aquesta setmana i que s'ha de fer “amb suficient previsió” perquè “tots els actors” tinguin la informació concreta i detallada.

L’anunci s’ha fet just després que aquest dimarts pel matí es conegués la postura de la Societat Catalana de Pediatria, que ha reclamat el fi dels restriccions a les escoles: ni mascaretes, ni grups bombolla ni tampoc quarantenes. Una postura que Salut ha dit que estudiaria però que també compartia, per avançar cap a un escenari de “normalització social”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article