El sector de l’atenció a la gent gran en situació de dependència insta el Govern a reconèixer la seva tasca 

L’ACRA demana al president Aragonès més “visibilització” per a un col·lectiu “imprescindible”


L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha instat el Govern a reconèixer la tasca del sector d'atenció a la gent gran en situació de dependència.

Ho ha fet a través d'una carta dirigida al seu president, Pere Aragonès, a qui demana “reconeixements explícits”, així com una major “visibilització”. La presidenta de l'entitat, Cinta Pascual, ha reivindicat “la tasca ingent” que ha realitzat el sector durant la pandèmia de la Covid-19, recordant que han fet “tot el possible” per fer compatibles la seguretat i la salut de les persones amb dependència.

Pascual també li ha recordat que a l'inici de la legislatura va anunciar “l'impuls d'una transformació social”, de la qual l'entitat es considera “destinatària”, atès el seu compromís amb el benestar dels més grans. En aquest sentit, considera que, ara per ara, els professionals “no compten amb aquest reconeixement” per part de la Generalitat, un fet que titlla “d'injust”.

Per això, Pascual demana un “reconeixement públic” envers l'activitat del sector per tal que passi a ser considerat “com a essencial” per part de l'administració. “Es tracta d'un col·lectiu imprescindible que vetlla per la salut de les persones grans de Catalunya”, conclou.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article