Detenen quatre activistes que van intentar impedir un desnonament a Barcelona el maig passat 

Alerta Solidària veu l’operació com una “pràctica irregular” per part dels Mossos


Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres al matí quatre persones presumptament relacionades amb el desnonament del Bloc Llavors, que va tenir lloc al barri del Poble-sec de Barcelona al maig del 2021.

Els arrestats estan acusats de danys, atemptat contra agents de l’autoritat, resistència i desobediència greu i delicte de coaccions. Es tracta de quatre militants del moviment pel dret a l’habitatge, segons Alerta Solidària, “sorpresa” per l’actuació policial perquè assegura que els arrestats no han rebut citació judicial i tots tenen un domicili conegut. Així ho ha expressat Eva Pous, advocada d’Alerta Solidària, que veu les detencions com una “pràctica irregular” i de “qüestionable legalitat”. Les persones arrestades són membres del Sindicat d’Habitatge de la Verneda i el Besòs, del Sindicat d’Habitatge de Cassoles, i d’Endavant OSAN. 

“Veurem si hi ha ordre judicial darrere, i si té motiu de ser”, ha indicat Pous, reiterant que tots els detinguts tenen feines i domicilis coneguts. Els quatre arrestats estan presumptament relacionats amb el desnonament del Bloc Llavors, al número 38 del carrer de Lleida i propietat d’un fons d’inversió.

Els fets van passar el maig de l’any passat, quan un centenar de manifestants van concentrar-se davant de l’edifici del Bloc Llavors per fer front a una quinzena d’unitats antiavalots dels Mossos. Un cop consumat el desnonament, diversos activistes van ocupar la seu d’ERC, que acabava d’assumir la presidència de la Generalitat.  

Les reaccions

Aquest migdia diferents col·lectius pel dret a l’habitatge han convocat una concentració solidària davant la comissaria de la Travessera de les Corts, a Barcelona, per denunciar les detencions.

Així mateix, la CUP ha anunciat aquest matí que no assistirà a la reunió que tenia prevista amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. La formació ha expressat en un comunicat el seu “clar rebuig” a la repressió contra el moviment per l’habitatge i denuncia que el Govern “segueix participant de la persecució contra els activistes que defensen aquest dret”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article