Eliminats els tests d’antígens a les escoles i instituts quan hi hagi un positiu a l’aula

Salut apunta que mantindrà els cribratges entre els professors i a les escoles d’educació especial


La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat que a partir de dilluns que ve deixaran de fer tests d'antígens als escolars quan hi hagi un positiu a l'aula. 

En una roda de premsa, Cabezas ha emmarcat aquesta decisió davant la millora general de les dades, amb una baixada “clara” dels contagis en tots els grups edats, també en els més joves.

La positivitat de les proves també s'ha reduït en els últims dies, després d'un retorn a les aules de les vacances de Nadal amb unes incidències molt elevades per la sisena onada.

Així, Cabezas ha destacat que només es mantindran els cribratges entre els professors i en els centres d'educació especial. 

Durant el mes de gener, en aplicació del programa de cribatge que s’ha dut a terme amb les farmàcies, s’han fet més de 441.000 testos d'antígens, amb una positivitat del 7,4%. Aquesta setmana, segons ha apuntat Cabezas, entre els infants de sis anys o més la positivitat ha baixat, en el moment que la incidència també baixava. 

Es mantenen els protocols pel que fa a les quarantenes i mascaretes

Tot i que aquest dimarts el Govern va anunciar també que vol proposar la fi de les quarantenes a les escoles, Cabezas ha dit en la roda de premsa d’aquest dimecres que de moment es mantenen, així com les mascaretes als interiors. “Són molt importants per frenar aquesta variant tan transmissible”, ha dit la secretària de Salut Pública. 

Aquest dimarts, la Societat Catalana de Pediatria ha reclamat acabar amb les mascaretes i quarantenes a les escoles perquè, segons han anunciat en un comunicat, les mesures “afecten negativament l’aprenentatge dels infants, la sociabilitat i la salut mental o emocional dels infants”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article