Mural de grans dimensions a l’Hospital Vall d’Hebron per homenatjar les dones científiques

L’obra de l’artista Ma’La mostrarà nou dones destacades de la història en l’àmbit de les ciències de la salut


Durant aquesta setmana i fins l'11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, l'artista Ma’La estarà pintant el mural ‘Pioneres’ a l’Hospital Vall d’Hebron, una obra que vol donar visibilitat a les dones que han marcat un abans i un després en l’àmbit de les ciències de la salut.

Concretament, es pintarà el rostre de nou científiques, entre elles la infermera i investigadora dels Estats Units Linda H. Aiken —les investigacions de la qual es centren en demostrar la relació existent entre la contractació de més personal d’infermeria altament qualificat i l’obtenció de millors resultats pel pacient– i la bioquímica asturiana Margarita Salas, la primera dona espanyola en formar part de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units. 

La resta de cares que apareixeran a la intervenció artística s’aniran revelant en els propers dies a través de les xarxes socials de les entitats que participen en la iniciativa: la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i Amgen, a banda de l’Hospital Vall d’Hebron. L’artista encarregat de fer l’obra, Ma’La, l’acabarà el dia de la inauguració, divendres vinent, amb l’ajuda de pacients i professionals del centre.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article