L’OMS alerta que durant la pandèmia s’han detectat un 34% menys de càncers a l’Estat espanyol

El diagnòstic i tractament de la malaltia “ha patit d’una manera sense precedents” a tota Europa, adverteix l’organisme 


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que a l’Estat espanyol es van detectar un 34% menys de càncers durant els anys de la pandèmia, respecte la mitjana dels anys previs a la pandèmia.

Això és el que ha assegurat el responsable per a Europa de l'organisme, Hans Kluge, que ha subratllat que el diagnòstic i tractament de càncers a tota la regió europea “ha patit d'una manera sense precedents” a causa de la Covid-19. 

A banda de l’Estat, Kluge ha assegurat que el diagnòstic de tumors invasius ha caigut un 44% a Bèlgica durant els primers mesos de pandèmia i els exàmens colorectals un 46% a Itàlia entre el 2019 i el 2020.

Malgrat les xifres, Kluge ha assenyalat que la situació ha millorat des del 2021. Tanmateix, ha remarcat que els efectes de la “disrupció” per la pandèmia “se sentiran durant anys”.

D’altra banda, pel que fa a la situació de la Covid-19 a Europa, Kluge ha assegurat que la regió té ara una “oportunitat única” per “prendre el control de la transmissió” de la Covid-19. Un fet que, segons Kluge, s'explica per la coincidència de tres factors: l'elevada immunització a la regió, el pas de l'hivern i la menor “severitat” de la variant òmicron.

Amb tot, el responsable de l'OMS a la regió alerta que la Covid-19 “no ha acabat” després que Europa hagi registrat un rècord de 12 milions d'infeccions l'última setmana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article