Entitats que gestionen els menjadors escolars reclamen compensacions al Govern per l’impacte de la sisena onada

El sector està “ofegat” pel sobrecost que ha suposat la baixa del 20% dels monitors durant el gener


La Confederació, en nom de les entitats no lucratives i associacions, fundacions i cooperatives d’iniciativa social que representa, i que gestionen menjadors escolars a Catalunya, ha reclamat al departament d'Educació i al Govern compensacions per l'impacte de la sisena onada.

A través d'un comunicat, l'organització ha informat que les entitats “estan ofegades” pel sobrecost que ha suposat la baixa del 20% dels monitors durant el gener, ja que han hagut de ser substituïts a càrrec seu. Segons la Confederació, la situació és “insostenible” perquè l'increment de confinaments dels infants també ha representat una caiguda dels ingressos previstos, que en alguns casos han baixat un 26%. Davant d'això, ha lamentat que Educació es desentengui del desequilibri econòmic i li ha reclamat “mesures de compensació extraordinàries”.

La confederació ha denunciat “la manca de previsió del Govern” i que es posés en marxa el curs 2021-2022 sense preveure cap partida pressupostària destinada a possibles incidències provocades per la pandèmia. Segons les entitats que gestionen el servei de menjador, el sector ja va alertar d'aquesta situació el setembre, però “les demandes no van ser considerades amb l'argument que el nou curs s'iniciava amb total normalitat”.

Per tot plegat, han instat al Govern a “desplegar els instruments necessaris per contribuir a la seva sostenibilitat i minimitzar l'impacte econòmic dels sobrecostos” que ha d'assumir el sector del lleure educatiu, molt castigat per la pandèmia.

Així, apunten que les entitats “estan compromeses i fan tot el possible per assegurar la prestació d’un servei públic essencial, però també posen de manifest que el sobreesforç personal, humà i organitzatiu per sostenir-ho és enorme”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article