‘L’agent violeta’, la nova figura de TMB que oferirà suport a víctimes d’abús o violència masclista

La previsió és que tots els autobusos de la ciutat tinguin càmeres instal·lades el primer trimestre del 2023


TMB formarà els seus treballadors per impulsar pròximament la figura de l'‘agent violeta’ i oferir un suport adequat a víctimes de manifestacions d'abús o violència masclista al transport públic.

“És un projecte de formació de la plantilla perquè tinguin la sensibilitat i els coneixements suficients per poder abordar de situacions d'aquest tipus”, ha explicat Raquel Díaz, cap de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat.

 "Tenim el ferm compromís de treballar perquè el transport públic sigui cada vegada més inclusiu i integrador", ha dit la presidenta de TMB, , Laia Bonet, durant una atenció als mitjans de comunicació en la qual ha anunciat que la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) ha reconegut TMB amb el premi UITP a la Diversitat, inclusió i igualtat de gènere per les mesures contra assetjament i LGTBI-fòbia. També es reconeixen les accions de l'empresa per promoure la igualtat d'oportunitats i la no discriminació.

Bonet ha remarcat la lluita per la no discriminació al transport públic i les campanyes específiques contra la LGTBIfòbia que s'han fet, així com accions concretes per donar visibilitat al talent femení en un sector molt masculinitzat.

Instal·lació de càmeres

En paral·lel al projecte formatiu per impulsar els ‘agents violeta’, TMB segueix amb els objectius ja anunciats prèviament d'instal·lar càmeres de videovigilància a tots els combois i estacions de metro així com a tots els autobusos.

Segons dades facilitades per Raquel Díaz, actualment hi ha unes 5.500 càmeres en vestíbuls, passadissos i andanes de metro i 2.908 en trens, amb la previsió que tots els combois en disposin el 2025. Pel que fa a l'autobús, ara com ara 32 ja disposen de càmera i són de línies on TMB ja té identificada certa problemàtica de “comportaments incívics”. En aquest cas, la previsió és que el primer trimestre del 2023 tots els autobusos estiguin ja equipats amb videovigilància.

A més, es continuaran llançant campanyes de sensibilització orientades a “l'apoderament” de les víctimes i l'advertiment a les persones agressores contra les conseqüències dels seus actes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article