Les mascaretes deixen de ser obligatòries als patis dels centres escolars

La decisió es farà efectiva a partir d’aquest dijous 


La Comissió Delegada per a la Covid-19 ha acordat aquest dimarts la retirada de la mascareta als patis dels centres educatius, segons han informat fonts del Govern. 

La decisió va en consonància amb l'eliminació de l'obligatorietat de la mascareta al carrer aprovada pel Govern espanyol, que es farà efectiva a partir d'aquest dijous.  Quan es va prendre la mateixa decisió al juny del 2021, però, la mesura es va mantenir als patis escolars.

La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha comparegut per explicar els acords que ha adoptat avui el Consell Executiu, i ha confirmat que dijous es retiren les mascaretes als patis i a la resta d'espais exteriors de les escoles. Plaja ha dit que es tracta d'una decisió que va en sintonia amb el descens dels indicadors de la pandèmia, així com la millora de la situació epidemiològica a Catalunya. També ha subratllat que “no hi ha lletra petita” en la decisió i que les particularitats “s'equiparen a la resta de la població”. Per exemple, si els infants surten a fer una excursió al parc tampoc n'hauran de fer ús, ja que aquest dijous mateix la restricció ja decaurà en termes generals als exteriors.

Dins les aules, però, s’ha de mantenir la mascareta a tots els cursos, excepte infantil. Plaja ha anunciat que la seva retirada “no serà immediata” i ha concretat que “difícilment” es farà en les pròximes setmanes. “No estem en un punt de la pandèmia que ho permeti, seguirem treballant en un calendari adaptatiu”, ha subratllat.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ja va demanar aquest dilluns poder treure les mascaretes als centres escolars “com més aviat millor”, tot i que va insistir que era una decisió sanitària, i que calia “prudència”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article