Educació es responsabilitza del compliment de la sentència del 25% de castellà a les escoles

El Govern afirma que la seva “prioritat absoluta” és la protecció del personal docent i els equips directius


El Departament d'Educació ha comunicat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha rebut la notificació que declara la fermesa de la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre el 25% del castellà a les aules.

En un breu escrit, enviat dilluns, diu també que l'òrgan responsable del seu compliment és el Departament. El TSJC va fer pública la fermesa de la sentència el 21 de gener. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha insistit que es crearà un nou marc normatiu per “refermar” el model d'escola catalana, però sense concretar explícitament si s'acatarà o no la sentència. La conselleria disposa de dos mesos per donar-hi compliment, abans que se'n pugui demanar l'execució forçosa.

D'altra banda, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha remarcat en la roda de premsa setmanal de l'executiu que la responsabilitat “política i jurídica” serà del departament. En aquest sentit ha afirmat que la “prioritat absoluta” del Govern és la “protecció del personal docent, dels equips directius i de qualsevol funcionari que treballi en qualsevol àmbit”.

El Govern va anunciar també que s'està treballant en la modificació d'aquest marc normatiu i que, de moment, “no pot anar més enllà”. “Tenim un període de gairebé dos mesos per davant” amb l'objectiu de “garantir i protegir” el model d'escola en català. “Quan arribi el moment tothom tindrà les indicacions pertinents”, ha assenyalat.

Preguntada per la petició de l'assemblea per una escola bilingüe d'enviar una delegació d'eurodiputats a Catalunya per revisar si s'estan realitzant les hores adequades de castellà, Plaja ha concretat que no és un tema del què hagin parlat a la reunió d'aquest dimarts.

Tot i això ha subratllat que els preocupa la persecució “amb falsos arguments” en un entorn “d'un model d'èxit com escola catalana”. En aquest sentit, la portaveu ha afegit que aquells que “fan bandera” de la defensa del castellà el que fan en realitat “és perseguir el català”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article