La nova Llei de polítiques de joventut se centra en l'emancipació i la participació

El darrer ple del Parlament de Catalunya aprova la nova normativa que regula l'única competència que restava de l'Estatut de 1979


El Ple del Parlament va aprovar ahir la Llei de polítiques de joventut que determina que els poders públics han de fer polítiques específiques per al milió-tres cents mil joves (entre 16 i 29 anys) que hi ha a Catalunya i té com a eixos centrals l'emancipació i la participació. Un dels aspectes més destacats de la Llei és la creació de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil, que ja compta amb 12 Oficines Joves arreu del principat. La Llei, a més, potencia la transversalitat de les polítiques per a joves i estableix que tots el departaments del Govern comparteixen responsabilitats en matèria de joventut.

El text també reconeix noves formes de participació juvenil com els consells locals de joventut o els grups de joves. A banda, s'impulsarà la creació d'un Registre d'Equipaments i Serveis Juvenils per conèixer els recursos públics de què disposa el país i decidir quins seran necessaris per donar uns serveis adequats a la ciutadania jove.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article